google-site-verification=8VizO94jBRp4xxZdaRFf2NmCpz-otlTMlwILJ30ifJE
خانه » اخبار » کوتاه نمی‌آییم / باید تمام امکانات زندگی برای معلولین دسترس‌پذیر شود

کوتاه نمی‌آییم / باید تمام امکانات زندگی برای معلولین دسترس‌پذیر شود

جانشین دبیر ستاد مناسب‌سازی شهرستان نیشابور: کوتاه نمی‌آییم / باید تمام امکانات زندگی برای معلولین دسترس‌پذیر شود

جانشین دبیر ستاد مناسب‌سازی شهرستان نیشابور گفت: ستاد مناسب‌سازی، طبق شیوه‌نامه‌های موجود بهزیستی، از اعضای بسیار متنوعی تشکیل می‌شود و نهادهای تأثیرگذار شهرستان در آن عضویت دارند و بنا بر این کمتر مدیری است که با مسئله‌ی مناسب‌سازی محیطی برای معلولین آشنایی نداشته باشد.
وی همچنین گفت: این ستاد دو کمیته‌ی جانبی دارد که شامل کمیته‌های آموزش و اطلاع‌رسانی و نیز کمیته‌ی فنی است.
وی ادامه داد: جلسات این کمیته‌ها به فراخور موضوع به صورت منظم و با هماهنگی اعضا و دستگاه‌های اجرایی تشکیل و مطالب و مستنداتی را که از ستاد به آنها ارجاع شده بررسی و در مورد چگونگی اجرای مصوبات با ارزیابی مستندات ستاد، تصمیم‌گیری می‌کنند.
ایروانی گفت: ما توانمندی‌های بسیار خوبی در بخش معلولین داریم که از آنها در جهت ارتقای مناسب‌سازی محیطی بهره‌مند می‌شویم.
وی توضیح داد: تعداد زیادی از توانخواهان ما جزو نخبگان و حتی مدیران شهرستان بوده یا هستند که در نتیجه می‌توانند در اخذ تصمیمات یا ارائه‌ی مشاوره‌های فنی و تخصصی، همکاری بسیار خوب و مؤثری با ستاد مناسب‌سازی و کارشناسان بهزیستی داشته باشند.
ایروانی گفت: تلاش زیادی می‌کنیم که توجه همه‌ی محافل فکری و فرهنگی شهرستان به سمت و سوی مناسب‌سازی محیطی جذب و جلب شود و هنرمندان و اهالی فرهنگ و هنر بخواهند و بتوانند تأثیرگذاری مقوله‌های هنری در راه‌اندازی نهضت مناسب‌سازی در سطح شهر و روستا را بکار بگیرند.
وی از هنرمندان انسان‌دوست و متعهد شهرستان دعوت کرد برای تأثیرگذاری بر افکار عمومی و در نهایت تأثیرگذاری بر مدیران شهر، آثار هنرمندانه‌ و خلاقانه‌ی خود در زمینه‌ی مناسب‌سازی محیطی را به اداره‌ی بهزیستی شهرستان ارسال کنند تا در سایت بهزیستی نیشابور بارگذاری و در معرض استفاده‌ی عمومی قرار گیرد.
وی از برگزاری جشنواره‌ی فرهنگی هنری برای مناسب‌سازی در سال آینده خبر داد و گفت: در صورت تصویب این جشنواره در ستاد مناسب‌سازی و تأمین اعتبار لازم، در نظر داریم این برنامه را طوری برگزار کنیم که این جشنواره بتواند یک ائتلاف بزرگ و همگرا از هنرمندان و روشنفکران شهرستان برای مناسب‌سازی محیطی راه اندازی کند.
وی ادامه داد: هنرمندان باید بازوی بهزیستی باشند و در کار مناسب‌سازی و دسترس‌پذیری امکانات زندگی برای معلولین و سایر توانخواهان، همکاری و حضور فعال‌تری داشته باشند.
کارشناس مناسب‌سازی بهزیستی نیشابور تأکید کرد: مناسب‌سازی تنها شامل رمپ و درب الکترونیکی و آسانسور نیست و ده‌ها فاکتور فکری، اجتماعی، محیطی، انسانی و اجتماعی را شامل می‌شود.
ایروانی تصریح کرد: تنها معلولین نیستند که از این امکانات بهره‌مند می‌شوند بلکه اقشار بسیار متنوعی از شهروندان شامل سالمندان، مادران باردار، مادران کالسکه‌دار، افرادی که به صورت موقت دچار محدودیت حرکتی می‌شوند و مددجویانی که از معلولیت‌های مختلف رنج می‌برند در زمره‌ی استفاده کنندگان از این امکانات قرار می‌گیرند.
کارشناس مناسب‌سازی بهزیستی نیشابور با بیان اینکه ما به صورت مستمر از وضعیت مناسب‌سازی شهرستان بازدید می‌کنیم و موارد را به مسؤولان دستگاه‌ها و مدیران اماکن عمومی اطلاع می‌دهیم گفت: متأسفانه به جز تعداد محدودی از دستگاه اجرایی، همکاری سایر دستگاه‌ها با ستاد مناسب‌سازی شهرستان چندان رضایت‌بخش نیست و امیدواریم با فعال شدن هنرمندان، روشنفکران، نخبگان و اهالی فرهنگ در این زمینه، فشار افکار عمومی بتواند در این زمینه تأثیرگذار باشد.
وی ضمن قدردانی از شهرداری و شورای شهر نیشابور در زمینه‌ی مسطح‌سازی و اصلاح معابر عمومی و پیاده‌روهای شهری گفت: متأسفانه ساختمان‌های پزشکان که یکی از گروه‌های هدف زندگی همه‌ی شهروندان هستند و باید از مناسب‌سازی کامل بهره‌مند باشند بسیار نامناسب است و مددجویان ما و همچنین بیماران دچار مشکلات حرکتی، با دشواری وارد این ساختمان‌ها می‌شوند.
وی در همین زمینه تأکید کرد: از سوی ستاد مناسب‌سازی شهرستان مصوبه‌ای صادر شده که هر ساختمانی که برای اهداف درمانی در نظر گرفته می‌شود یا با این کاربری ساخته می‌شود باید مناسب‌سازی در آن لحاظ شود اما این مربوط به ساختمان‌های حال و آینده است.
وی توضیح داد: ساختمان‌هایی که در حال حاضر مورد استفاده‌ی بخش‌های درمانی و پیراپزشکی است غالبا قدیمی می‌باشند و جایی برای توسعه یا مناسب‌سازی تردد افراد در آن پیش‌بینی نشده است و به جهت اینکه غالبا استیجاری هم هستند کار چندانی نمی‌شود در آنها انجام داد.
وی در عین حال گفت:‌البته ما در همین موارد هم کوتاه نمی‌آییم و پیگیری می‌کنیم که حداقل‌های مناسب‌سازی در آنها انجام شود.
ایروانی در پایان این گفتگو بر ایجاد عزم عمومی مردم برای مناسب‌شدن و دسترس‌پذیر شدن امکانات زندگی برای توانخواهان تأکید کرد.
جانشین دبیر ستاد مناسب‌سازی شهرستان نیشابور گفت: مدارس، دانشگاه‌ها، بانک‌ها، ادارات دولتی، مطب پزشکان، ساختمان‌های اداری، مجتمع‌های مسکونی، مساجد، خوابگاه‌ها، مراکز ورزشی، درمانی، پیراپزشکی، مخابراتی و سایر نهادها و دستگاه‌ها که توانخواهان مانند سایر شهروندان به آنها گذر و عبور دارند باید دسترس‌پذیر باشد.
وی تأکید کرد:‌معلولین و توانخواهان مانند سایر شهروندان حق برخورداری از یک زندگی لذت‌بخش و سرافرازانه را دارند و همه‌ی ما موظف هستیم امکان برخورداری از مواهب زندگی را برایشان فراهم سازیم.

محتوا پیشنهادی

Employment loan

جذب 80 درصدي تسهيلات ارزان قيمت اشتغال در بهزيستي نيشابور

رئيس بهزيستي نيشابور از بانك‌هاي عامل تسهيلات تكليفي اشتغال مددجويان قدرداني كرد.