google-site-verification=8VizO94jBRp4xxZdaRFf2NmCpz-otlTMlwILJ30ifJE
خانه » اخبار » 620 معلول جدید در روستاهای نیشابور شناسایی شدند

620 معلول جدید در روستاهای نیشابور شناسایی شدند

اجرای بزرگ‌ترین بازنگری میدانی برنامه‌ی سی‌بی‌آر در بهزیستی نیشابور

ازدواج‌های فامیلی و سوانح، دو عامل مهم افزایش معلولیت /620 معلول جدید در روستاهای نیشابور شناسایی شدند
تمام 410 روستای بیش از 20 خانوار سکنه‌ی شهرستان نیشابور از سوی کارشناسان و مددکاران برنامه‌ی توانبخشی مبتنی بر جامعه بهزیستی، موسوم به (CBR) در سه ماه گذشته مورد بازدید و از نظر سطح پیشرفت و سطح پوشش برنامه‌ی توانبخشی مبتنی بر جامعه، مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفته است.

به گفته‌ی کارشناس برنامه‌ی توانبخشی مبتنی بر جامعه‌ی بهزیستی نیشابور ( (CBRاین بازدید و بررسی، اولین، بزرگ‌ترین و جامع‌ترین پایش میدانی برنامه‌ی سی‌بی‌آر در نیشابور در طول 15 سال گذشته بوده است.

علی براتی با بیان اینکه در حال حاضر تمام این روستاها تحت پوشش برنامه‌ی توانبخشی مبتنی بر جامعه هستند گفت: 30 تسهیلگر که دو نفر آنها میانی و 28 نفرشان محلی می‌باشند و حداقل تحصیلات فوق دیپلم یا کارشناسی دارند امور مربوط به معلولین و مددجویان این روستاها را انجام می‌دهند.

به گفته‌ی براتی، برنامه‌ی توانبخشی مبتنی بر جامعه، 15 سال پیش در بهزیستی نیشابور آغاز شده و در این مدت بیش از 2 هزار معلول جسمی و ذهنی در روستاها مورد شناسایی این برنامه قرار گرفته و ارائه‌ی خدمت به آنها در سیستم خدماتی بهزیستی وارد شده است.

وی گفت: در بازبینی‌های میدانی امسال 625 معلول جدید شناسایی و برای آنها پرونده‌ی مددجویی تشکیل شده است.

وی با بیان اینکه متأسفانه نرخ معلولیت بخصوص معلولیت ذهنی در برخی روستاهای نیشابور بالاتر از میانگین استان است گفت: ازدواج‌های فامیلی یک و دو نسلی و نیز ترومای ناشی از سوانح و حوادث، بیشترین دلایل افزایش معلولیت در این مناطق می‌باشد.

براتی گفت: در حال حاضر 3345 مددجوی شناسایی شده در روستاها در سطح شهرستان تحت پوشش مجتمع خدمات بهزیستی غیر دولتی است که تحت نظارت بهزیستی کارش را انجام می‌دهد.

وی افزود: از این تعداد معلول شناسایی شده، 284 بیمار روانی مزمن، 1481 نفر معلول جسمی حرکتی، 871 معلول ذهنی، 450 معلول شنوایی، 16 معلول گفتاری، 236 معلول بینایی بوده و 7 نفر نیز معلولیت ترکیبی دارند.

یادآوری می‌شود برنامه‌ی سی‌بی‌آر (توانبخشی مبتنی بر جامعه) حدود 18 سال پیش از سوی سازمان بهزیستی برای خدمت‌رسانی به معلولین روستایی با کمک تشکل‌های مردمی، خیرین و نهادهای اجتماعی این مناطق به اجرا درآمد و در این مدت، بیش از هزاران معلول را در روستاها شناسایی کرده و آنها را تحت پوشش خدمات فرهنگی، توانبخشی، آموزشی، مددکاری و بهداشتی درمانی قرار داده است.

این برنامه در نیشابور، 15 سال سابقه‌ی اجرایی دارد.

 

محتوا پیشنهادی

Employment loan

جذب 80 درصدي تسهيلات ارزان قيمت اشتغال در بهزيستي نيشابور

رئيس بهزيستي نيشابور از بانك‌هاي عامل تسهيلات تكليفي اشتغال مددجويان قدرداني كرد.